+420 577 127 111

Naše káva

VICTORIA ESPRESSO SMĚS

VICTORIA ESPRESSO SMĚS

  • Země:Brazílie - El Salvador
  • Nadmořská výška:980/1250 m n. m.
  • Farma:Mariano/La Providencia
  • Farmář:Manoel B. Junqueira/Fernando Alfaro
  • Metoda zpracování:Natural/Honey
  • Odrůda:Catuai, Mundo Novo, Bourbon, Tupi / Caturra
  • Receptura:espresso: 19g / 40g / 29s
  • Vhodné pro přípravu:
  • espresso  cappuccinoKoupit

VICTORIA ESPRESSO SMĚS
55% Brazílie Fazenda Mariano
45% El Salvador La Providencia

Směs ze dvou čerstvých výběrových káv z aktuálních sklizní.

Vznikla na základě testování našeho pražiče a našich degustátorů.

Byla vybrána tak, aby vynikala v espressu a byla perfektní pro přípravu cappucina.

KEŇA KAINAMUI AA

KEŇA KAINAMUI AA

  • Země:Keňa
  • Nadmořská výška:1760 m n.m
  • Oblast:Mt. Kenya
  • Kooperace:Kainamui
  • Metoda zpracování:promytá/washed
  • Odrůda:SL28 a SL32
  • Receptura:espresso: 20g / 40g / 29s
    filtr V 60: 19g / 250ml / 3min
  • Vhodné pro přípravu:
  • Filtrovaná káva EspressoKOUPIT

Keňa - Mt. Kenya, Centrální provincie

Chuť i vůně kávy je intenzivní, s jasně ovocnou nótou.

V chuti objevíte zralý červený rybíz, višně a v závěru sladký citrón.

Acidita kávy je sladká, tělo vyvážené.

KOLUMBIE SUPREMO GEISHA

KOLUMBIE SUPREMO GEISHA

  • Země:Kolumbie
  • Nadmořská výška:1500 m n.m
  • Oblast:Risaralda
  • Farma:La Libertad
  • Farmář:Jorge Eugenio Correa Henao
  • Metoda zpracování:promytá/washed
  • Odrůda:Geisha
  • Receptura:espresso: 18g / 38g / 28s
    filtr V 60: 19g / 250ml / 3min
  • Vhodné pro přípravu:
  • Filtrovaná káva EspressoKOUPIT

Kolumbie - Risaralda

Vůně kávy je nugátová, lehce smetanová a oříšková.

Chuť je intenzivní, s dominantou mladých vlašských oříšků a čokolády, která se postupně rozvíjí do chuti mandarinek.

Acidita kávy je delikátní, tělo bohaté.

RWANDA KOAKAKA

RWANDA KOAKAKA

  • Země:Rwanda
  • Nadmořská výška:1850 m n.m.
  • Oblast:Nyamagabe
  • Kooperace:Koakaka
  • Metoda zpracování:promytá-washed
  • Odrůda:Bourbon
  • Nákup:Direct Trade
  • Receptura:espresso: 20g / 40g / 29s
    filtr V 60: 17g / 250ml / 3min
  • Vhodné pro přípravu:
  • coffee icon  coffee iconFiltrovaná kávaKoupit

RWANDA KOAKAKA
Rwanda / Oblast: Nyamagabe

Ve vůni a chuti dominuje ušlechtilá čokoláda s tóny sladké marmelády z červeného ovoce.

Káva má delikátně sladkou aciditu a plné tělo.

KOLUMBIE CARLOS EFRAIN CORTES

KOLUMBIE CARLOS EFRAIN CORTES

  • Země:Kolumbie
  • Nadmořská výška:2100 m n.m
  • Oblast:Nariño
  • Farma:Santa Ana
  • Farmář:Carlos Efrain Cortes
  • Metoda zpracování:promytá/washed
  • Odrůda:Castillo
  • Receptura:espresso: 18g / 38g / 28s
    filtr V 60: 19g / 250ml / 3min
  • Vhodné pro přípravu:
  • Filtrovaná káva EspressoKOUPIT

Kolumbie - Nariño

Ve vůni dominuje černý rybíz a čokoláda.

V chuti objevíte mléčnou čokoládu, přecházející do červeného rybízu, v dochuti se objevuje sladký citrón.

Acidita kávy je citrónová, tělo bohaté.

KOSTARIKA SANTA TEREZA

KOSTARIKA SANTA TEREZA

  • Země:Kostarika
  • Nadmořská výška:Nadmořská výška: 1800 m n. m.
  • Oblast:Santa Maria de Dota
  • Farma:Finca Toňo
  • Farmář:Mr. Roger Urena
  • Metoda zpracování:White Honey
  • Odrůda:Red Catuai
  • Receptura:espresso: 18g / 38g / 28s
    filtr V 60: 19g / 250ml / 3min
  • Vhodné pro přípravu:
  • Filtrovaná káva EspressoKOUPIT

Kostarika - Santa Maria de Dota

Vůně po mléčné čokoládě a lískooříškovém griliáši.

V chuti objevíte sladkost zrnek, sušené datle a fíky.

Káva má delikátní aciditu a sametové tělo.


Kdo stojí za Ikona coffee